Liten, söt, ond...

Alla inlägg under februari 2014

Av Paula - 28 februari 2014 04:44

Jag har upptäck att på natten, mellan 4.00 -5.00 då har hjärnkontoret tagit paus. Eller kafferast. Dom enklaste tankarna kan bli otroligt knepiga och att utöva någon som helst tankeverksamhet den tiden resulterar i bästa fall ett lamt fnissande.


Så är det.


Men blir det skarpt läge, då kvickar nog skallen till och dom grå däruppe ställer ner kaffekopparna och agerar som vanligt. Får man ju hoppas.


Hittills kan jag iaf konstatera att jag trivs bra på mitt nya jobb. Och jag trivs bra med nattskift, och jag sover som jag ska på dagen. Nemas problemas än så länge då. :)


Eller som Saga skulle ha sagt: Hyvä Äiti!! (jag håller på så smått att lära henne det eminenta språket finska).

Av Paula - 24 februari 2014 16:10

Det har rasat lite från taket... LITE.
Och betänk då att jag nyss skottade nämnda tak...

Nåja, man kan ju springa runt naken i vardagsrummet om man vill, utan att någon ser in för all snö.

Sommar 2015 då?

Av Paula - 18 februari 2014 23:00

Min lilla bebis är en stor flicka nu. Kan inte fatta hur den lilla hjälplösa 2444 grammaren har hunnit bli så stor och självständig?

För 6 år sen var hon totalt beroende av mig...

Och imorse kom hon ut från sitt rum, innan frukost och sa att hon hade bäddat sängen och plockat undan från golvet... Sen åt hon frukost, borstade tänderna, tog på sig ytterkläderna och greppade sin ryggsäck och var redo för en ny skoldag.

Hur gick det till?

Jag bara undrar.

Och jag är glad att jag fortfarande får puss och kram av henne när jag hämtar och lämnar på skolan, snart vill hon väl gå själv för att mamma är pinsam. Bah!! Det kommer aldrig att hända... Kan jag ju försöka intala mig själv.

Hur som, det känns lite trist att hon är självständig alltmer. Samtidigt är jag så JÄ*LA stolt över henne. Min lilla sötunge. <3

Av Paula - 18 februari 2014 14:16

En mild vinterdag.

Tomt i spåren.

Kompisen som sällskap.

Fåglarna kvittrar.

Kan man vara annat än lycklig? :)

En timmes skön skidtur blev det. Lite mjuka spår, men det gör inget. Inte när det är ljust ute och man börjar höra dom första vårfåglarna.

Av Paula - 15 februari 2014 22:29

Jag skottade altantaket i veckan. Det var mycket snö.

När jag sen var färdig så tyckte jag att det var så mycket snö att jag behövde inte ta stegen ner, jag kunde ju lika gärna hoppa.

Bra!!


Jag satt inte alls fast... Nädå.

Raring fick skotta fram mig.

Så kan det gå.

Av Paula - 10 februari 2014 00:55

... Och endast jag är vaken??

Raring ligger i sängen och snarkar. Hunden ligger i biabädden och drömmer, tassarna viftar och läpparna rör sig. Sött.
Och jag ligger i soffan och vänder dygn. Ut och jobba natt imorgon. Så imorgon ska jag sova länge på dagen, i hope. :)

Men jag ska snart ge mig, orkar ju inte pina gammelkroppen för länge.

I övrigt, vi har haft en kul helg. Vi har haft besök från södern, och det har varit massa aktiviteter. På fredagen blev det mello och oplanerad utgång. Och på lördag drog grabbarna till jokkmokk, medan jag drog på mig pjäxor och skidor och utforskade dundrets alla backar (nä, inte dom svarta). Skönt att få åka i hela anläggningen och inte bara i stugliften där barnen åker. Hade önskat bara att det inte var sån dimma däruppe, såg inget alls.

Uppe på toppen var det som att åka inne i ett filpaket. Vitt överallt. :) onekligen spännande. Man hade ingen aning om man var på rätt väg.

Idag har vi varit och rännt runt i malmberget, kullen och ja, det var nog det. Vi promenerade genom kåkstan. Vintrigt och fint överallt.

På skylten står det: Kafé, endast för nyktra.

Och vi blev även bjudna på middag på olearys ikväll av Sagas pappa. Som tack för att jag hjälpte till med flyttstädningen. Det var inte illa. Men efter helgens intag av massa god mat och flytande vätskor, så känner jag mig ungefär jättetjock. Huvva. Skärpning nu. Nu blir det mera träning, och mindre frosseri. (Kan ju försöka inbilla mig det iaf). ;)

Nä, nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Sådeså.

Av Paula - 3 februari 2014 20:35

Trött som... Ja, nåt som är jävligt trött. Typ jag som låg vaken och pigg till halv två och klev upp fem. Bra jobbat.

Imorgon ett till skift på DKE, sen är det dags för att återgå till min ordinarie nattjänst. Ska bli skönt. Få sova på dagen och slippa den hysteriska telefonen som ringer i ett på mitt gamla dagtidsjobb. Höll på att få spunk idag i telefonen. Yäk.

Annars, jag och Jennifer tog stygnen på Rex hals igår. Hon klappade rex medan jag plockade dom fyra stygnen. Det är skönt att han är så lugn och medgörlig. Det har läkt fint, och snart kan han nog använda halsband igen på promenaden. Hoppas den svarta knölen inte kommer tillbaka.

Nu är det bara för pälsen att växa tillbaka.

Tror jag ska göra min plikt nu och hänga tvätten. Sen ska jag knöla ner mig i sängen bredvid söta saga som ligger i mitten på dubbelsängen och sover. Mys!!

Av Paula - 2 februari 2014 00:39

Herrejiiises. Varför äter man så mycket ibland? Tryckt i mig alldeles för mycket tacos till middag, sen alldeles för mycket godis på kvällen... Nu ligger jag och kippar efter luft för lungorna trycks ihop av den överfulla magsäcken. Det är iaf så det känns. ;)


Måste varit den kalla luften som fick mig så hungrig.
Jag och flickorna har varit och åkt utför, och det var lite för kallt. -17 grader och i fartvinden kändes det betydligt kallare. Vi uthärdade en timme, sen huttrade vi hem i bilen.

Annars så har Saga tappat sin tredje tand, och givetvis kom tandfen med pengar.

Sen var Saga och Frida så duktiga imorse. Dom fixade egna frukostmackor och gav frukost åt hunden också. Sen på kvällen bakade Frida och Jennifer chokladbollar helt på egen hand, och städade till och med undan efter sig. Dom är så bra mina ungar, och jag är så stolt över dom. :)

Men nu är det dags att sova. Hujja vilken nattsuddare jag blivit.

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards