Liten, söt, ond...

Alla inlägg under december 2011

Av Paula - 15 december 2011 16:30

Det är som kul att ha bloggen som ändå varit igång i flera år. Ibland går jag tillbaka och ser vad jag skrev förra året och förförra året.


För 3 år sen 2008-12-14 blev jag av med min bil. Och jag kommer än idag ihåg hur jäkla ledsen jag blev. Sällan/aldrig händer det att jag bryter ihop inför mina barn, men den dagen när jag såg min tomma p-plats, och alla barnen var med mig kunde jag inte hålla igen. Det sprutade tårar och jag minns att jag ringde till bror och hulkade i telefonen av gråt. Fy vad hemskt det var. Men men, jag överlevde ju bevisligen, även om jag saknar den bilen. Det är något speciellt första gången man tar ett lån och köper bil. Nu har jag en mycket "sämre" bil. Billig och köpt kontant, för jag anser att jag behöver inget bättre då jag kör så sällan. Men forden kommer jag alltid sakna.


Annars då. Ikväll vankas det grötkväll på sagas dagis. Ska bli kul att mingla på dagis på kvällen, det är så sällan man hinner se föräldrar och fröknar mer än bara dom minutrar det tar att klä på och av barnet vid hämtningar/lämningar.


Och trots att jag har kortvecka (4dagar) så känner jag att jag är supertrött och vill att det ska bli helg. Måste vara mörkret som gör det. Det är mörkt när man går på jobbet och mörkt när man går hem... Men nästa vecka vänder det, då börjar vi gå mot ljusare tider. :)


Husmarknaden här uppe står still också. Inga nya objekt. Och stans största mäklare tar julledigt nu, så det blir väl nya friska tag nästa år då... Lika bra det, nu ska vi ju ha fokus på julen och äta oss riktigt feta och goa. ;) Sådeså.  

Av Paula - 14 december 2011 16:00

Jo, UPPDATERING.


Det blev inget hus... Det steg ALLDELES för mycket i pris... 1 700 000. Kändes ju föga kul. Bajs.


Men. Nog om det. Annars. Vi har firat världens sötaste Frida i helgen. Hon fyllde 6 år igår, och vi firade med tårta, paket och besök från Mommo, morbror och kusin. Himla trevligt. Synd bara att stackars Frida åkte på öroninflammation igår då. Kåvepenin är ju inte så jättelattjo på sin egen födelsedag. Men men, hon kryar nog på sig. Sötungen.

Ska lägga upp lite fina bilder på henne sen. :)


Annars. Jobb som vanligt. Jag är själv förkyld, IGEN. Hann väl känna mig 100% frisk EN dag, och dagen efter var huvudet fullt med snor igen. Mysigt... Inte.


I övrigt så kämpar vi på med vovven också. Han blev tvärdålig igen. Får kortison igen, och han har börjat bli piggare åter en gång. Nu väntar vi på svaret från blodprovet som blev skickat för dyra pengar... Måste ju vara nån form av allergi mot något. Såvida det inte är skabben som spökar ännu, men som sagt, svar kommer i slutet på denna vecka eller nästa vecka. Hoppas han blir bra iaf, vi vill ju ha en glad och sprallig hund. Dom sista dagarna har han bara legat mest. Men idag är han mycket piggare. Så vi håller tummarna.


Sen, JULEN. Jag måste handla klart allt i helgen... Aaaaahhh. Har iofs bara lite kompletteringar att göra, sen är allt klart, men ändå. Några till klappar så... ;)


Ser som fram emot att ha semester en vecka. Mys med barnen, förbereda inför julen, spela scrabble med raring och dricka lite glögg. Det blir nog fint. Scrabble är faktiskt jättekul att spela även på 2 personer. (även om raring fuskar och vinner med några poäng nästan varje gång...).

Av Paula - 9 december 2011 16:48

Kan det få bli vår tur nu?


Ja, den som lever får se. Idag ringde jag iaf och la bud på huset som vi tittade på i veckan. Så nu är det nästan till att hålla andan till på måndag. Iiisch, lite nervös är jag.


Annars. Testade lämna hunden en sväng idag (var på intervju på ett ställe), och jag TROR att det har gått bra. Hunden var lugn och som vanligt när jag kom hem efter 1,5 timme. Hoppas nu att han accepterar detta med att vara hemma själv ibland.


Annars 2. Det är fredag och jag och Saga har en kanelbulledeg på jäsning. Snart blir det att baka. :) Sen blir det idol och fredagsmys.


Nåjoo, det var nog allt.

Av Paula - 7 december 2011 17:10

Nu kör jag igång med teori nummer fyrtioelva... TYP. Hunden ylar ännu när han är ensam. TROTS att jag lyssnat på han via mobil och TROTS att han aldrig varit ensam mer än 4 timmar åt gången så tyckte min granne att han har minsann ylat konstant från 10-16 en dag, sen hade han tydligen ylat en hel söndag, en söndag som jag och alla barnen var hemma och bakade hela dagen... (nä, han ylar inte om vi är hemma). Och vilken frän hörsel grannen har som hör min hund en trappa ner, även när jag inte hör han i samma lägenhet.


Nåja. Faktum kvarstår att han ylar när han är hemma, inte alltid, men det förekommer. Det vet jag. Min granne har inte fel, hon överdriver en smula. (eller så går hennes klockor fel).


Så. Nu då.


Ska testa en helt ny variant. Och nu hoppas jag att detta funkar så småningom. (har läst en ny hundbok). Ska lära han kommandot "gå på mattan" <--- hans plats. Där ska han sedan öva att ligga medan jag går runt här hemma, han ska ligga tills han får fri-kommando.

Sen utökas träningen till att han ska ligga på mattan när vi går ut korta svängar. För när han ligger på mattan ylar han inte. Utan det är när han sitter vid dörren som han ylar, ANTAR jag.

Så idag har jag kört igång med att vänja sig vid ett nytt kommando. Han är ganska snabblärd. Ordet stanna fattade han nästan direkt. Men jag vet att det tar tid. Och jag pratade med kvinnan hos hyresvärden, och hon var himla förstående och önskade mig lycka till med all träning, hon kom med egna tips också och även hon förstår att det kan ta tid att träna. Går inte på en pisskvart precis.


MEN, nu ska jag åka och titta på ett hus. (kanske lägger jag ett fett bud och blir husägare och grannarna slipper en ylande hund). ;)

Av Paula - 6 december 2011 18:12

Nä, jag har inte börjat komma igång med min träning som är helt obefintlig... Sen min förkylning som höll i sig i flera veckor har jag inte alls kommit igång. MEN, jag får ju motion på jobbet. Idag känns det som att jag avverkat mil i arbetsskorna (det har jag ju inte men det känns så....). Dessutom har jag knatat i trapporna ett otal gånger då expeditionen min ligger en våning upp från avdelningen där jag rantar runt. Trappträning på betald arbetstid, det ni... 


Sen har jag faktiskt vovven som motionerar mig. Igår blev det långprommis efter jobbet, och det blir säkert det ikväll också. 


Men, så småningom måste jag ta tag i träningen också. Känns dock som att man har hyvens lite tid nuförtiden. Det är lite äta, jobba, sova och sen göra om allt igen. ;) Nåja, 34 år kvar till pensionen. 


Nu ska jag gå till köket och se om jag kan mickla ut lite kaffe ur Erics kaffemaskin... High-tech pryl det där. 

Av Paula - 5 december 2011 17:07

Ser i bloggen att det är idag 3 år sen Jennifer klämde av sitt finger i sin pappas ytterdörr, hujja vilka hemska dagar det var med operation och ett ledset barn. :( Men, idag, 3 år senare mår hon finfint. Fingret är lite kortare, men hon har nästan en hel nagel iaf. Får hoppas att hon aldrig får komplex för det. 


Annars... Ja, jag har som vanligt jobbat. Måndag och allt. MEN, i helgen kom vintern åter och jag har nyss njutit av en lång promenad med hunden i -1 grad och massa snö runt omkring. MYS!! Och nu sitter jag hemma hos Eric i hans soffa och njuter av att sitta med en fin laptop så jag kan surfa OCH titta tv samtidigt. Jag är som lite sugen på en ny dator själv också. Men kanske ska fundera lite mer efter alla helger. 

Det är skönt som f-n att vara hemma hos Eric, jag var så superless på att jämt vara hemma hos mig. 


Igår drack vi från årgångsglöggen som jag köpte för flera veckor sen, och jag säger bara en sak: Det var banne mig den godaste glöggen jag smakat. Blossa Arabica, mums. (vi spelade scrabble också, och jag loosade igen.... suck). 


19 dagar kvar till jul... Måste fixa det där med julhandling... Aaaah. Sådeså. 

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards