Liten, söt, ond...

Alla inlägg under augusti 2011

Av Paula - 20 augusti 2011 15:56

Så mys det är att bara ha en helg hemma. Visserligen ringde dom från mitt andra jobb imorse och ville ha ut mig på kvällen, men jag tackade nej, har ju alla (iaf 2) kids hemma.


Idag då, vi har vart på stan och handlat, och på leksaks/djuraffären. Fluffis fyller år idag, och Lillan fyllde år förra veckan, så dom fick massa hö och såna fröstänger i present. Raring köpte ett nytt brädspel till kidsen också, får se om dom gillar det. Sen kollade vi in vad Saga var intresserad av på leksaksaffären, hon fyller ju år om mindre än 2 månader.


Är som regnigt och höstigt väder ute. Men kidsen lekte lite i lekparken ute på stan ändå. Och nu har dom hjälpt mig baka kladdkaka som vi har ätit med grädde och strössel. Himmelskt gott.


Men som sagt, så himla skönt att bara ha en lugn hemmahelg med mys och sovmorgon. Sweet.

Av Paula - 19 augusti 2011 22:42

Hujja, man orkar som inte blogga när man jobbar varje dag.


Denna vecka SKULLE jag ha vart ledig måndag. Men blev utringd på övertid. Gjorde iofs inget när jag såg vad ersättningen för kval övertid var. ;)


Nåja, nu är det iaf fredag. Har en 2/3 barnflock hemma. Storflickan skulle på kalas, så hon har stannat hos sin pappa denna helg. Bara småttingarna hemma. Jag testade göra paj för första gången idag. En räkpaj. Blev stört god. Med sallad och vitlöksbröd till. Mumms. Den ska jag göra fler gånger.


Nu är jag dödstrött. Har som sagt jobbat, haft tvättstuga och fixat paj. Och sett på film och myst i soffan med Frida, Saga och Raring.


Till veckan som kommer är jag enligt schema ledig på fredag. Får se om jag lyckas få en långhelg denna gång. :) Men, nu är det ju nära till min Op och sjukskrivning, så jag får vila då. Jag ska NJUTA och ligga i sängen, även om jag säkert kommer ha svinont. Bara jag slipper kliva upp 05.30 varje dag så är jag nöjd.

Av Paula - 13 augusti 2011 21:05

Nu har jag bott i Gällivare 5 månader och 8 dagar. Tiden går fort som fan. Idag på stan träffade jag en från Luleå mitt  i vimlet. Från en av mina gamla praktikplatser, bad henne hälsa till min gamla handledare. 


Jag vet inte om jag känner mig som en gällivarebo ännu... Kanske. Kommer ihåg första dagarna, hur konstigt det kändes att gå ut från lägenheten och inse att man inte var i Luleå längre. Men nu är jag van. Och jag trivs fan bra. Jobbet är kanon, jag formligen går med ett leende på läpparna till jobbet varje morgon. Känns trist att det bara är några veckor kvar på det stället, sen blir det ett annat ställe efter september. HOPPAS verkligen att jag trivs lika bra. 


Jag har till och med NÄSTAN accepterat att vädret inte är lika behagligt. Här en morgon var det 4 grader ute... Ska köpa vantar, kallt att cykla. :) 


I övrigt så tycker jag nog att gällivare är rätt lagom ställe, inte för litet och inte för stort. Mycket folk utifrån här också, så det blir inte den där inavelskänslan som det kan bli som i byhåla där jag bodde ett par år. ;) 


Men, Jag saknar luleås vatten. Inpuls. Och färjan. (??). Och mitt gamla jobb. Ringde i veckan och surrade med min gamla chef, var som kul att höra hans röst och hur allt var där. OCH jag saknar mina vänner. Ni vet vilka ni är. Och min bror och mina kusiner. 


Nä, nu ska jag ta och göra mig klar för kvällens premiärutgång i gällivare. :) 

Av Paula - 13 augusti 2011 17:02

Ja, så skönt det är att inte ha några måsten. :) Vaknade alldeles för tidigt idag, kl 7, men fick ligga och mysa till kl 9 innan vi klev upp för att äta frukost. 


Sen blev det ut och shoppa. Jag var ute efter en kökslampa och eventuellt en klänning, men kom hem med endast ett par leggings... Så kan det gå. 


Och sen har jag faktiskt legat och tagit en powernap i Erics soffa. Sweet. Nu håller jag på att ladda om till att bli pigg och orka dricka en öl eller 2. Ska antingen gå ut ikväll på "krogen" här, eller så blir det firmafest tillsammans med Raring, beroende på om han blir ledig eller inte. 


Hur som, nu ska jag som sagt orka bli piggare och sörpla i mig en heineken eller flera. Har ju ännu inte hunnit vara ute i nattlivet här i gällka, det är som dags för det. :) 

Av Paula - 12 augusti 2011 21:05

Idag är det ett år sen jag träffade raring för första gången. :) Detta firar vi med en myskväll med god middag som raring fixat. Kycklingfile fylld med salami och mozarella, sallad, pasta och god sås. Lite rött vin till det också. Och nu ska vi äta pannacotta som raring gjort och dricka lite kaffe till. 


Sweet. Laga mat, det kan han. :D


Hoppas att vi kan gå på Nolia i piteå nästa år och återuppleva lite minnen. 

Av Paula - 9 augusti 2011 18:34

Imorse kände jag mig som en hemsk hemsk person...

Lilla söta Saga ville inte alls kliva upp på morgonen. Hon drog täcket över huvudet och gnydde: -Mamma jag vill inte upp, jag vill sova, jag är så trött...

 

Jag förstår henne. Jag var också trött och vädret ute (+6 grader och regn) gjorde en inte piggare. Det slutade med att jag fick klä på en Saga under protester och bära henne till cykeln och cykla till dagis. Stackars lilla sötunge. Men nu har hon redan somnat för natten så jag hoppas hon känner sig lite piggare imorgon.


Skulle gärna följa hennes exempel, men jag ska försöka orka gå ut med soporna, sen ska jag ta ett varmt varmt bad. Sköööönt. Sen blir det nog nästan lagligt att somna. Nu är det ju en smula för tidigt. ;)

Av Paula - 7 augusti 2011 19:16

Men jo. Idag har det varit en hemskt LAT förmiddag. Vi sov länge, typ till halv 10. (och då somnade jag typ kring 23 igår, så det blev många timmar sömn inatt).

Sen så var jag trött, så trött. Så det blev frukost med barnen, sen la vi oss igen och tittade film. Skönt.


Inte många knop som blev gjorda, och barnen klädde inte ens på sig förrän kring 14 idag. Vi har strosat runt i nattlinnen här. :)


Men sen blev det tidig middag eftersom att storflickorna skulle med bussen. Och denna gång var det en jättetrevlig busschaufför som körde. Fick precis höra att bussresan hade gått jättebra, dom är så duktiga mina flickor. *stolt*


Jag och Saga drog till gymmet en sväng efter vi kört Jennifer och Frida till bussen, och min otränade kropp fick en chock tror jag. Är nog 2 veckor sen jag tränat.... Helt matt nu och då tog jag det lugnt dessutom. Är precis 30 dagar kvar till min Op nu, så nu gäller det att ligga i så man är i bra form så man läker fint. :) Ska försöka träna minst 3 ggr i veckan nu framåt.


Så sugen på att skaffa en vovve, nån att gå ut med. Men vette sjutton om man har tid med en. :S Jobbar ju ändå heltid. Nåja, ska fundera på saken.


Nä, dags att natta saga så hon orkar upp till dagis imorgon. Ska väcka henne 06.00 imorgon. Skönt att det blir tillbaka till VANLIGA dagis, nu är sommardagis slut. Hoppas att ordinarie personal är tillbaka. Iaf någon av dom.

Misstänker att det blir tidigt i säng för mig ikväll igen. *gäsp*  

Av Paula - 6 augusti 2011 17:22

Idag kände jag för en skogsmulledag med kidsen. Har varje gång jag passerat skylten "Hakkasfallet" undrat hur det ser ut. Så dit drog jag med kidsen idag. Väskan var fullpackad med korv, kakor, kaffe och saft. (Och givetvis kniv och tändstickor och kisspapper).


Det var fint väder och jättemysigt i skogen.


  

Jag är glad att det fanns ett staket, för det var branta klippor ner till fallet på sina ställen.


  

Underbart att höra bruset. Den där bron gick vi till sen, det var en järnbro med sånt nätgolv... Frida började grina när jag tog ett par steg ut på den och skrek att nu ville hon hem, det var en äcklig bro enligt henne. Vi gick aldrig över den. :)


  

Vi var hungriga på en gång och gjorde upp en eld.


  

Det blev korv...


  

Kaffe...


  

Festis för barnen givetvis...


  

Och kakor till efterrätt. :)


  

Frida hittade blåbär, och hon åt massor.


  

Sen gick vi nerför den branta stigen ner till vattnen och tvättade händerna.


  

Här står alla kidsen och poserar så snällt för sin mamma.


    

Det var verkligen fint där.


  

Det var inte lika lätt att ta sig upp till "lägret" igen. Saga kämpade på fint.


  

Hon fick lite assistans på vägen upp, det var lite väl brant. Men mycket motion fick vi.


  

Åter uppe vid raststugan och lägerelden. Sen bestämde vi oss för att gå och spana lite efter den där järnbron och vi såg även en skylt till en kallkälla, och den ville vi också gå till.


  

Jennifer vågade ta ett par steg ut på bron, men frida som sagt grinade bara hon såg den. :) Saga hade vågat gå över, utan tvekan, hon tyckte att det var coolt som hon sa det.


   Det var ett par meter ner till vattnet från bron.


 

På vägen till kallkällan blev saga trött i benen och liftade lite.


  

Sen sprang dom alla i förväg.


  

Efter typ 1 km hittade vi den.


  

En kallkälla som vi testade. Kallt och gott vatten.


    

Sen var vi ju tvungna att gå tillbaka också, och då passade det bra med lite påfyllning av energi.


Men nu är vi hemma. Trötta och luktar både myggmedel och lägereld. :) Men det är bara mysigt. Nu blir det film, soffa och välförtjänt godis.  

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards